Din guide til et professionelt CV

 

Er du jobsøgende? Og i tvivl om hvordan du skal lave dit CV?

Brug ScanPeople's guide til et professionelt CV. Ved brug af vores CV skabelon, får du et flot og overskueligt CV, som indeholder de vigtige punkter din kommende arbejdsgiver kigger efter. 

Vidste du at mange i dag kigger på CV'et før de kigger på din ansøgning? Det er netop derfor dit CV, som skal give det gode førstehåndsindtryk. 

Som et erfarent rekrutteringsbureau, ser ScanPeoples konsulenter en del CV'er. Vi vil gerne dele vores viden og erfaring med vores kandidater, så du har den bedste mulighed for imponere din fremtidige arbejdsgiver. 

 

Hent CV

 

Trin for trin

ScanPeople hjælper med udvikling af CV, resume til at søge dit næste job 
  1. Hent skabelonen 
  2. Udfyld og ret til i skabelonen så det bliver dit CV
  3. Skriv uddannelser/kurser og erfaring i omvendt kronologisk rækkefølge, så øverste punkt er sidste sted, du har været
  4. Husk billedet!
  5. Eksporter altid dit CV til et PDF dokument for det bedste resultat
  6. Navngiv PDF'en med et relevant navn - Skriv f.eks. "CV Navn Efternavn" i stedet for "Dokument 5 hej" 
  7. "Less is more" og "Keep it simple" er nøgleord i et CV

 

ScanPeople er din samarbejdspartner. Vi er her, hvis du får behov for sparring.

 

Hent CV

 

 

Download denne skabelon

 

 

First-hand råd fra Scan-konsulenterne

Hos ScanPeople har vi lang erfaring med at hjælpe kandidater ud i deres drømmejob. Vi har derfor også en klar idé om hvad der virker rigtig godt, når vi ansøgere ind. Vi har samlet nogle af rådene.

Prøv nogle af idéerne i galleriet her og se om det gør en forskel. Vi hører meget gerne fra dig, i forhold til hvordan disse idéer har hjulpet dig - Gå til kontakt for kontaktinformationer. 

 

ScanPeople CV jobsøgning, ideer, råd

Hvorfor? Fordi det i mange virksomheder går hurtigt. Derfor er det vigtigt hurtigt at fremhæve dine pointer og præsentere dig selv på papiret, du kan altid uddybe ved en evt. samtale.

Måske har du hørt udtrykket ”Less is more”? Det gælder også indenfor jobsøgning, bl.a. når du udarbejder dit CV.

Hvordan? Undgå at få et 5 siders langt CV. Start med at samle alle de informationer du godt vil have med.

Sæt dem herefter i rækkefølge. Hvis du har for meget, så skær det mindre vigtige fra.

Vurder hvad der er relevant i forhold til stillingen, du vil søge. Herefter kan du arbejde på at holde dig til stikord og punktform.

 

ScanPeople råd jobsøgning ideer CV

Hvorfor? Hvis du laver en fejl eller skriver et forkert virksomhedsnavn på, udstråler du hurtigt, at du ikke har givet dig tid nok til at søge jobbet. 
Det kan få dig til at virke som om, du ikke rigtig går op i dette specifikke job eller virksomhed. Du går måske glip af din chance for et job, bare fordi du skøjtede lidt for nemt over det.

Hvordan? Gennemtjek selv dit CV og ansøgning, kig efter stavefejl, tegnsætningsfejl, kiksere i opsætningen, at det rigtige virksomhedsnavn står på mv. Prøv så at se, om du ikke kunne få et par friske øjne på.
Hør din partner, et familiemedlem, en god ven eller lignende, om de vil bruge et kort øjeblik på at kigge CV og ansøgning igennem og tjekke at alt ser fint ud.
Det betyder mere end du måske lige tror, for man stirrer sig jo nemt blind på noget, man selv sidder meget med.

 

ScanPeople jobsøgning, CV ideer, råd jobsøgende

Hvorfor? Dit netværk er et værdifuldt, effektivt og gratis værktøj i din jobsøgning. Det kan være nogle i dit netværk kender nogen som kender nogen, som tilbyder et job, og derved kan du hurtigt få en ny indgangsvinkel til dit næste job. Det kan også være at nogen i dit netværk kan give lidt feedback på dit CV eller den måde du søger jobs på, og evt. give nogle tips fra da de selv søgte job.

Hvordan? Ræk ud til dem du kender. Opsøg hjælp, råd og feedback. Spørg om de vil give lidt feedback, hvis du sender dit CV. Du behøves ikke inkludere alle deres input, men overvej om nogle af dem giver mening?

Få en LinkedIn profil, hvis du ikke allerede har en. LinkedIn er et foretrukket redskab blandt mange jobsøgere og arbejdsgivere. Meld dig ind i forskellige grupper og netværk for jobsøgende, f.eks. på Facebook og LinkedIn. Der findes også forskellige instagram profiler, som giver råd til jobsøgning eller slår ledige jobs op.

ScanPeople jobsøgning, CV ideer, råd jobsøgende

Hvorfor? Når du stiller spørgsmål, viser det, at du tænker over tingene. Det viser, at du har forberedt dig, og at du faktisk er superinteresseret i jobbet og virksomheden. Det gør, at du virker engageret, og det vil virke tiltalende for den, som interviewer dig.

Hvordan? Inden du skal til jobsamtalen så undersøg jobbet og virksomheden og læs jobopslaget grundigt igennem. Er der nogle ting, du undrer dig over, eller synes du at nogle informationer mangler, så skriv alle de ting ned, som du kommer til at tænke på.

Tag spørgsmålene, som du har skrevet ned, med til samtalen. Lyt opmærksomt undervejs i interviewet. Får du svar på nogle af dine spørgsmål så streg dem ud, opstår der nogle nye, så skriv dem ned, eller stil dem med det samme.

Ved slutningen af interviewet får du typisk mulighed, for at stille alle de spørgsmål du har samlet sammen.

ScanPeople jobsøgning, CV ideer, råd jobsøgende

Hvorfor? Korrekte datoer hjælper din potentielt nye arbejdsgiver til at få et indblik i din erfaring og din relevans for den aktuelle stilling og virksomhed.

Du må gøre dit CV spændende, fordi du med dit CV skal vække opmærksomheden hos virksomheden. Skil dig ud for at blive set og endnu vigtigere: for at blive husket.

Hvordan? Først må du undersøge dine tidligere kontrakter så du har de præcise start og slutdatoer. Dobbelttjek med en kalender så du er på den sikre side. Skriv dem i kronologisk rækkefølge, start øverst med det seneste sted du har været ansat og arbejd dig så tilbage i tiden nedad, så det bliver en tidslinje.

For at skabe opmærksomhed, så gør brug at et billede af dig selv, varier skriftsstørrelsen, lav overskrifter, brug farver (men vælg omhyggeligt), lav bulletpoints.

Gør det hele på en struktureret måde - Dine keywords er "Less is more".

ScanPeople jobsøgning, CV ideer, råd jobsøgende

Hvorfor? Hvis noget er visuelt lækkert at se på, vil man være mere tilbøjelig til at kigge nærmere på det.
Det betyder, at når du har sørget for at dit CV ser flot og overskueligt ud, så vil der være større chance for at det faktisk bliver læst.
Når dit CV har et pænt design og også inkluderer et billede af dig, vil det hjælpe virksomheden til at huske dig og din profil.

Hvordan? Indsæt et billede af dig selv. Overvej at indsætte virksomhedens logo, hvis muligt.
Udvælg to-tre farver som går godt sammen, og brug dem for eksempel bag en tekstboks, til overskrifter eller lignende.

Varier skriftstørrelserne: Brug f.eks. en større skriftstørrelse til overskrifter og overvej at gøre nogle af de vigtige ting, som dit navn, årstal mv. i fed eller kursiv. Husk god afstand mellem afsnit, tekst og billeder – Et sammenpresset layout bliver hurtigt uoverskueligt, hvorimod et luftigt layout virker tiltalende.

Man kan gøre mange ting med former, farver og størrelser. Men gør det i en passende mængde, pas på du ikke overdriver, for det får hurtigt en modsat effekt.